Bigyóblog

2010.02.10. 12:03

Az LG érintőkijelzős aprósága

Bigyó Felügyelő

Két dobozt kaptam, hirtelen nem is értettem, miért. A kisebbik dobozban ugyanis akkora valami volt, mint a telefon, úgy is nézett ki. Furcsa volt, hogy a mobil tartozákait egy nagy dobozban kapom, magát a telefont pedig egy másikban. Aztán kiderült, a kisebbik dobozban a napelemes akkumulátor volt. Teszteltük az LG POP GD510-et, a teljes érintőképernyős, napelemes mobilt.

 

A gyártók egyre nagyobb figyelmet fordítanak a csomagolásra. Ami nem meglepő, nem is olyan régen beszélgettem egy barátommal, hogy a kicsomagolás élménye is hozzátartozik a termék megvásárlásába, birtokba vételébe, megszeretésébe. Az LG egyszerű, katronpapírszerű dobozokat választott ezúttal - én bizony nem dobnám ki ezeket a dobozokat.

De térjünk rá a mobilra. Azonnal megtetszett, kicsi, bármelyik zsebembe belefér, még ha a legszűkebb farmeromat veszem is fel. Elsőre furcsa is volt a mobil mérete, annyira hozzászoktam a mostanában kapott hatalmas teszttelefonokhoz.

Bekapcsolás után a tulajdonosához kalibrálja az érintőkijelzőt. Ehhez különböző helyeket kell megérinteni a kijelzőt. Miután ez megtörtént egy gyorstalpalón vezet keresztül a készülék, ezt érdemes végignézni az apróbb trükkök miatt, de skipelni is lehet.

Telefonálás: A SIM-kártyáról ez is átmásolja a telefonszámokat a telefonra, mint mostanában a mobilok. Egy szokatlan dolgot találtam telefonálásnál: amikor hívnak, előbb fel kell oldani a billentyűket, csak utána tudom felvenni a mobilt. Ez néhány másodpercet vesz igénybe, így a kevésbé türelmes hívók, leteszik mire végzek a művelettel. A némítás tetszett nagyon, ha nem akarjuk fogadni a hívást, egyszerűen megfordítjuk a mobilt és elnémul. Uganez működik a reggeli ébresztésnél, ilyenkor a szundit aktiváljuk.

Internet: mivel elég kicsi a kijelzője, nem teljes qwerty billentyűzet jelenik meg gépelésnél, hanem a hagyományos mobilok billentyűzete. Ez eléggé lelassítja a gépelést, ráadásul, ha nem kellően gyorsan nyomjuk a kijelzőt a ghi kombinációnál, akkor az i betű helyett könnyen két g-t írunk egymás mellé. Szokni kell. Ha sms írásánál vagy netezésnél elfordítjuk a mobilt, akkor teljes qwerty billentyűzetet kapunk, ezzel már sokkal gyorsabb és kényelmesebb gépelni. A telefonkönyvnél azonban nem találtam ezt a funkciót, így eléggé kínkeserves volt a nevek előkeresése. Amúgy lehet vele internetezni (viszonylag gyorsan tölti be az oldalakat), bár a pici kijelzőt nem erre tervezték.

Szívesen kipróbáltam volna a napelemet napsütésben is, de az elmúlt egy héten inkább hóbol láttunk sokat, mint napból. Így ezt nem sikerült tesztelni. A leírásból kiderül, hogy 11 perc töltéssel 3 percig tudjuk használni.

Videót is rögzíteni tud, kamerája pedig három megapixeles, van benne FM-rádió és mp3-lejátszó is. Saját memóriája 8GB.

Összegezve, nagy előnye a mobilnak, hogy pici és elfér a zsebemben. Akkumulátora nagyon sokáig bírja, ez felüdülés volt a mostanában kölcsönkapott mobilok után, melyeket naponta kellett tölteni. Ez egy egész hétig is kibírta egy töltéssel. Elsősorban azoknak való, akik egy pici, de netezésre alkalmas mobilt szeretnének maguknak, ugyanakkor nem lógnak a nap minden egyes percében a neten.

A mobil már itthon is kapható majdnem 50 ezer forintért, rózsaszín, fekete, borvörös, ezüst és lila színekben.


8 komment

Címkék: mobil teszt lg kipróbáltuk


süti beállítások módosítása