Bigyóblog

2010.02.15. 12:38

Mini androidos mobilok a Sony Ericssontól

Bigyó Felügyelő

Három új mobilt mutatott be a Sony Ericsson a barcelonai mobilkiállításon (Mobile World Congress). Bemutatta az Xpreia X10 két kistestvérét, az X10 minit és az X10 mini pro mobilt. Az X10 mini a világ eddigi legkisebb Android rendszerrel futó mobilja, mindent tud, amit az androidos telefonook, de méretei miatt egyedi lett a kezelőfelülete. Az X10 pro szintén pici mobil, annyiban különbözik a minitől, hogy kihúzható qwerty billentyűzetet kapott. Mely elég kicsinek tűnik, de a kiállításon lévők első tesztjei alapján könnyen használható. mindkét telefonon az Android 1.6-os verziója fut, de a Sony Ericsson ígérete szerint ez még az idén frissíthető a 2.0-ás változatra.

 

Mivel igen apró mobilokról van szó, új kezelőfelületet kellett kialakítani, ezt a gyártó fejlesztette ki. Hogy ne foglaljon el egy teljes sort az érintő kijelzőn a leggyakrabban használt alkalmazások ikonja, ezt a képernyő négy sarkára tették. mindkét mobilban 600 MHz-es Qualcomm MSM7227 processzor van, 5 megapiceles kamera, 2,55 inches QVGA érintőkijelző, wifi, bluetooth, 3,5 mm-es audió jack, microSD kártyával bővíthető. A mini hat színben kapható, a pro feketében és pirosban. mindkét mobilt néhány hónapon belül piacra dobják.

A harmadik mobil a Symbian rendszerű Vivaz pro, mely a Vivazhoz képest qwerty billentyűzettel bővült, a kamerája 5 megapixeles lett (a Vivazban 8,1 megapixeles volt), ez utóbbit a helyhiánnyal magyarázzák.

Via Boygeniusreport


5 komment

Címkék: mobil sony ericsson android


süti beállítások módosítása