Bigyóblog

2010.03.21. 19:14

A valaha készült összes Lego egy helyen

Bigyó Felügyelő

Van egy hely Dániában, ahol szuperbiztonságos körülmények között őrzik a valaha készült összes Legoszettet. Sorrendben, katalogizálva megtalálhatjuk az ötvenes években kiadott, még fadobozos játékokat, egészen a nyolcvanas évek űrhajós és Legoland sorozatokon át a legújabb Harry Potteres és Star Warsos szettekig. A Gizmodo egyik szerzője járt a helyszínen és számol be részletesen élményeiről. Érdemes kattintani a videóért.


40 komment

Címkék: játék lego


2010.03.19. 11:54

Braille Rubik-kocka a gyengénlátóknak

Bigyó Felügyelő

Remek ötlet Braille-írással ellátni a Rubik-kockát, így azok is élvezhetik a kirakás örömeit, akik nem látnak. Egy német dizájner, Konstantin Diaz ötlete volt.

Via OhGizmo!


1 komment

Címkék: játék rubik kocka


2010.03.17. 10:49

Itthon is kapható az LG első androidos mobilja

Bigyó Felügyelő

Az LG itthon is piacra dobta első androidos okostelefonját, az LG GW620-at. Az első android mobilját a közösségi nethasználatot szem előtt tartva fejlesztette ki, a telefonon a felhasználó összes közösségi profilja egyszerre felügyelhető. Kinyitható qwerty-billentyűzete van, 5 megapixeles kamerája, HVGA 3 inches LCD-kijelző, DivX és Xvid formátumok támogatása és 3,5 mm-es hangkimenet. Az ára 93 ezer forint.


5 komment

Címkék: mobil lg android


2010.03.17. 10:13

Nem lesz copy-paste a Windows Phone 7-ben

Bigyó Felügyelő

Ugye emlékszünk arra, amikor az iPhone-ban nem lehetett copy-pastelni, és az ellendrukkerek ujjal mutogattak az Apple-re. A Microsoft nem tanult más kárából, és megerősítette, hogy a Windows Phone 7-ben nem lesz kopipészt. Szerintük a userek nem használják azt, így felesleges. Pedig az iPhone első két verziója világosan megmutatta, hogy a felhasználóknak bizony kell ez a funkció.


7 komment

Címkék: microsoft mobil


2010.03.17. 08:24

Asimov jóslata a robotokról

Bigyó Felügyelő

 

Egy 35-40éves videó arról, hogy Isaac Asimov mit jósol a jövőről, a robotokról és a számítógépekről. Az emberek végre felhagyhatnak azokkal a munkákkal, melyek nem igényelnek kreatív gondolkodást, mert a gépek fogják átvenni ezeket. Így az emberiség végre olyan dolgokkal is tud foglalkozni, ami jobbá teszi a világot.

Via CruchGear


34 komment

Címkék: robot


2010.03.16. 15:26

Kevés Nexus One-t adnak el

Bigyó Felügyelő

Becslések szerint az első 74 napban csak 135 ezer Google Phone-t, vagyis Nexus One-t adtak el. Öszehasonlításként: a Motorola Droidból 1,05 milliót adtak el az első 74 napon, iPhone-ból egymilliót.

A Nexus One megjelenése pillanatában a legjobb androidos mobilnak számított, ráadásul megjelenése előtt elég nagy volt a fejhajtás körülötte. Ehhez képest csalódásnak mondható a 135 ezer eladott darab. Az is igaz, hogy a mobilt csak online lehet megvásároni, és a világ nagy részén hivatalosan még nem kapható - ellentétben az iPhone-nal és a Droiddal. De zárójelben azt is meg kell említeni, hogy a péntek óta előrendelhető iPad is csak online rendelhető, egyelőre csak az Egyesült Államokban, és állítólag már 150 ezer darabot rendeltek három nap alatt.


3 komment

Címkék: mobil motorola iphone android google phone nexus one


2010.03.16. 10:07

Csináld magad R2D2

Bigyó Felügyelő

 

Két éven keresztül készült az életnagyságú R2D2. Az alapja fából van, erre fémlemezeket tettek, színezték, lámpákkal szerelték fel. Majd a végén motor is került bele, hogy irányítani tudják. A videó a készítés folyamatát mutatja be részletesen. Zseniális.

Via Sixx


25 komment

Címkék: star wars barkács


süti beállítások módosítása