Bigyóblog

2010.02.21. 18:09

Androidos tabletekkel jön az Archos

Bigyó Felügyelő

Két androidos tabletet mutat be az Archos a németországi CeBiten. A leírás szerint mintkét tabletet kifejezetten otthoni használatra tervezték. Ennél több információ még nincs a gépekről, mint minden komolyabb cég, az Archos sem fedi fel kártyáit a bemutató előtt, így csak telálgatni lehet, hogy valódi ellenfele lesz-e az iPadnek. Hamarosan megtudjuk.

Via Übergizmo


2 komment

Címkék: android tablet archos


2010.02.18. 15:33

A Sony Ericsson nem akarta lefejleszteni a Nexus One-t

Bigyó Felügyelő

A Sony Ericsson vezérigazgatója megdöbbentő bejelentést tett: a Google először őket kereste meg a HTC előtt, hogy ők fejlesszék le a Google mobilt, a Nexus One-t, de ők visszautasították. Pedig ez egy olyan ajánlat volt, amit nem lehet visszautasítani, hogy egy klasszikussal éljek. Bert Nordberg azzal indokolt, hogy a Sony Ericssonnál mindig is erős volt a brand, saját márkájú telefon mindenek előtt van, nem akarnak senkinek a beszállítója lenni.

Via Engadget


41 komment

Címkék: mobil sony ericsson android


2010.02.18. 15:17

Az adatátvitel lehetséges jövője?

Bigyó Felügyelő

Az LG még Barcelonában mutatta be a Mini GD880 készülékét, mellyel akár wifin keresztül is szinkronizálhatjuk a mobilon lévő adatokat a laptopon lévőkkel. Mindezt az LG Air Sync technológiával. A leírás szerint ez lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a telefonon lévő adataikat folyamatosan szinkronizálják a számítógépen tárolt információkkal és wifin keresztül a böngésző előzményeivel, így például a fényképek, a videofelvételek, a naptárak és a névjegyzékek folyamatosan frissíthetők és hozzáférhetők. A mobil 5 megapixeles fényképezőgépet, wifit, A-GPS-t, FM rádiót és 7,2 Mbps HDSPA-t is rejt.

Mindehhez az LG egy asztalt is bemutatott, melyen úgy is működik az adatátvitel, ha csak letesszük az asztalra a telefont. Sajnos egyelőre még nem kapható az asztal, és ha meg is lehetne venni, egyelőre csillagászati ára lenne. De talán a közeljövőben már nem lesz elérhetetlen a technológia.


5 komment

Címkék: mobil lg concept


2010.02.17. 12:16

Működő Lego Segway saját szenzorral

Bigyó Felügyelő

Egy teljesen legóból épített Segwayt láthatunk működés közben a fenti videón. Az érdekessége, hogy a NXT 2.0-as készletet használták fel, az egyensúlyát pedig nem gyro szenzorral, hanem az NXT saját szenzorával tartja meg. Ez utóbbi fény segítségével érzékeli, milyen szögben van a járgány a földhöz képest. A készítők a pontos építési terveket is nyilvánosságra hozták, hátha valakinek kedve van építeni ilyen otthon.

Via Gizmodo


6 komment

Címkék: lego barkács


2010.02.15. 12:38

Mini androidos mobilok a Sony Ericssontól

Bigyó Felügyelő

Három új mobilt mutatott be a Sony Ericsson a barcelonai mobilkiállításon (Mobile World Congress). Bemutatta az Xpreia X10 két kistestvérét, az X10 minit és az X10 mini pro mobilt. Az X10 mini a világ eddigi legkisebb Android rendszerrel futó mobilja, mindent tud, amit az androidos telefonook, de méretei miatt egyedi lett a kezelőfelülete. Az X10 pro szintén pici mobil, annyiban különbözik a minitől, hogy kihúzható qwerty billentyűzetet kapott. Mely elég kicsinek tűnik, de a kiállításon lévők első tesztjei alapján könnyen használható. mindkét telefonon az Android 1.6-os verziója fut, de a Sony Ericsson ígérete szerint ez még az idén frissíthető a 2.0-ás változatra.


5 komment

Címkék: mobil sony ericsson android


2010.02.15. 11:07

Drótnélkül tölthető aksikat mutattak be

Bigyó Felügyelő

A Powermat - a cég, mely a drótnélküli töltésre specializálódott - olyan akkumulátorokat mutatott be a barcelonai mobilkiállításon, melyeket wireless lehet tölteni. Vagyis nem kell egy kiegészítőt illeszteni a mobilba, maga az akkumulátor képes erre. A cég azt is ígéri, hogy energiatakaréskosabb lesz a módszer, mert az új aksi leállítja a töltést, amikor teljesen feltöltött. A Powermat új, vékonyabb és kisebb töltőlapokat is bemutatott. Arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy mely telefonokra lesz jó az új akkumulátor. Értelemszerűen, a nem cserélhető aksis mobilok kiesnek a körből.

Via Übergizmo


1 komment

Címkék: mobil wireless töltő


2010.02.15. 07:31

Barbie, az informatikus

Bigyó Felügyelő

Barbie is átlépett a 21. századba. 1959 óta 124 szakmát próbált ki a világ lehíresebb babája. Majdnem mindent kipróbált már, dolgozott az oktatásban, katonaságnál, egészségügyben, közlekedésben, volt már politikus, közalkalmazott. A 125. szakmája informatikus lett. Az érdekesség ebben, hogy Barbie új szakmáját - most előszöt - online szavazás alapján döntötték el, és a legtöbben az informatikusra szavaztak. Nemhiába a The Big Bang Theory az egyik legnépszerűbb sorozat mostanában. Babrie másik most tanult szakmája a műsorvezető lesz - mindkettő játékbabát még a télen piacra dobják.

Via Gizmodo


19 komment

Címkék: geek játék


süti beállítások módosítása