Bigyóblog

2011.01.06. 09:04

Dokkolható okostelefonnal mutat utat a Motorola

Bigyó Felügyelő

Az első okostelefonok megjelenése óta van egy kép előttem: van a zsebemben egy okostelefon, mellyel mindent meg tudok csinálni, amit egy telefonnal meg lehet - telefon, internet, sms, fényképezés, stb. Eddig nem is különös. Igenám, de ezt a telefont egyszerűen csatlakoztatom az otthoni vagy munkahelyi dokkolómhoz és laptoppá alakul. Vagyis mindig nálam van a számítógépem, a nekem tetszó munkakörnyezettel, nem kell szinkronizálni gépek között, nem kell állítgatni a beállításokon, hogy mindenhol ugyanolyan környezet fogadjon. És az egész gépem belefér a zsebembe.

Azt hittem, még évek fognak eltelni, míg ilyet vagy ehhez hasonlót látok, de a Motorola most meglepett a CES-en. Az Atrix mobiltelefonnal és Laptop Dockkal nagyon közel kerültünk álmom megvalósításához. Nézzük részleteiben.

Az Atrix dual core processzorral (mindkettő 1GHz-es) felszerelt, 2.2-es Androidot futtató, 1GB RAM-os okostelefon. Kijelzőjének felbontása 960x540 pixeles, 16GB belső tárhely van, de ez bővíthető 32GB-ig microSD kártyával. A Laptop Docknak 11,6 inches a kijelzője, természetesen teljes billentyűzete van, háromcellás akkumulátora nyolc óráig bírja, és az egész alig valamivel több mint egy kilogrammot nyom. Csodálatos. Kicsit még csiszolni kell a dokkolón, mert nem biztos, hogy hátul a legkényelmesebb, és persze idővel majd még ennél is erősebb okostelefonokat számítógépeket vághatunk zsebre, de elindultak a jó úton.

Már csak egy kérdésem maradt: mikortól kapható és mennyibe kerül majd. Mert ez így instant get!

Update: Videó a működésről és a HD-dokkolóról, mellyel monitorhoz és billentyűzethez csatlakoztathatjuk, asztali géppé varázsolva.

Via Gizmodo


52 komment

Címkék: mobil laptop motorola ces2011


süti beállítások módosítása