Bigyóblog

2011.06.09. 09:32

A hét inches Flyer

Bigyó Felügyelő

Nagyon rövid ideig volt csak nálam a HTC Flyer és ennyi idő alatt nem tudtam igazán eldönteni, hogy tetszik-e. A dillemmát az okozta, hogy túl kicsinek találtam ahhoz, hogy tabletként gondoljak rá, de rettenetesen nagynak ahhoz, hogy mobilként használjam.

 

De kezdjük az elején. A Flyer 7 inches, valamiért nem a Honeycombot tették rá, hanem a Gingerbread 2.3.3-as változatás. Ez utóbbi annyira nem rossz választás, de így méginkább a mobilokra hajaz. A kijelző felbontása 1024x600, ez 7 inchen elmegy. Belső memóriája 32 GB-os, és 1 GB a RAM benne. Van microSD kártya slotja, standard micro-USB csatlakozója, 5 megapixeles kamerája és 1,3 megapixeles elülső kamerája. Processzora 1,5 GHz-es.

Ami nagy hátrány, hogy nagyon nehéz, olyan érzésem volt, hogy nehezebb, mint 10 inches tablettársai. Furcsa, hogy adtak hozzá ceruzát, mellyel a kicsi kijelzőn navigálhatunk - ezt nem használtam, idegennek és idejétmúltnak tűnt egy tabletnél a sylus használata.

Maga a gép jól össze van rakva, nem recseg, nem ropog, masszívnak tűnik. Az Android is jól fut rajta, alkalmazásokat próbálgatva gördülékenyen ment minden, nem akadozott a Google Mapsnél, videónál sem. Fotókat nem készítettem vele, de nézegettem fotómegosztókon képeket, ez is pipa. A Gingerbread egy jó rendszer, de nem különbözik a szintén andoridos mobilomtól.

Tabletnek tehát kicsi, alig valamivel nagyobb a mostani 4,3 inches mobiloknál. Így egy okostelefon mellé semmiképpen nem venném meg. Mobilnak viszont nagy, főleg nekem, aki a 4 inches mobilokat is péklapátnak tartom, de még azoknak is nagy lenne, akik megbarátkoztak a mostani trendekkel. Mobil helyett sem jó tehát a gép. Leginkább azoknál tudnám elképzelni, akiknek csak telefonálásra alkalmas mobiljuk van, nem akarnak okostelefont, mert kicsinek tartják a kijelzőt, de szívesen használnák ki a mobilnet és az andorid adta lehetőségeket. Ez esetben persze két kütyüt is magukkal kell vinni, de hát valamit valamiért.


17 komment

Címkék: teszt htc android kipróbáltuk tablet


süti beállítások módosítása