Bigyóblog

2011.06.27. 10:42

Mekkora az ideális tablet?

Bigyó Felügyelő

Mekkora legyen a tablet kijelzője? Most, hogy elárasztottak minket a tabletek és az okostelefonok, helyénvaló a kérdés. A legtöbb tablet ugye 10,1 inches, a gyártók úgy gondolják, ez az a méret, mely már megfelelően nagy ahhoz, hogy kényelmesen böngésszünk, de nem túl vagy, így hordozható is a gép.

Vannak persze ettől eltérő méretek is, a másik legelterjedtebb szabvány, a 7 inches kijelző. Ebből is egyre többet készítenek. Ezek még mindig nagyobbak a telefonoknál, nagyobb oldalzsebes nadrágba még zsebre is vághatók. Nem annyira kényelmes böngészni, videót nézni rajta, mint a 10,1 inchesen, cserébe sokkal kisebb helyen is elfér, és hordozhatóbb, mint a nagy testvér.

Létezik egy harmadik kategória is, de ez a jövőben már valószínűleg összemosódik az egyre nagyobb kijelzős okostelefonokkal. Az öt inches tabletek már alig valamivel nagyobbak a 4-4,3 inches mobiloknál.

Nagyon ritkán, de látni a 10 inchnél nagyobb tabletet is, erre példa a 11,6 inches WePad. Ezt már túl nagynak gondolom, a hordozhatóság rovására megy a méret. Illetve van egy ötödik méret is, a 8,9 inchesek világa - ilyen tablet még nagyon kevés készült, de ez még egy olyan méret, mely kényelmes lehet mind használat, mind hordozhatóság szempontjából.

A másik fontos kérdés a felbontás, itt a legtöbb tablet leragadt az 1024x768 pixeles felbontásba, ami lássuk be, igen kevés.(és most nem a legkisebbekről beszélek). De valószínűleg a jövőben már ezen is javítanak a gyártók.

Szerintetek mekkora az ideális tablet?


8 komment

Címkék: tablet


süti beállítások módosítása