Bigyóblog

2011.09.05. 11:37

Az Amazon tabletről

Bigyó Felügyelő

Tetszik is, meg nem is az Amazon tabletje. Ugye a TechCrunch megkapta egy órára a kütyüt és leírták róla a fontosabb dolgokat (fotót nem készíthettek). Tudjuk, hogy hét inches lesz, 250 dollárba kerül - eddig jó. Multitouch, de csak két ujjal lesz irányítható. Nagyjából, mint az okostelefonok első generációja - ez már nem annyira jó, de még túlélhető.

Android van rajta, amit az Amazon annyira átalakított, hogy szinte rá sem ismerni az Androidra. Az interface kék, fekete és narancs. Az első lapon vannak a tartalmak, melyeket a gépen tárolunk, filmek, alkalmazások, zene. Mélyen integrálják az amazonos tartalmakat, egy kattintással lehet vásárolni. Ezt a részét egyelőre nem kommentálom, majd meglátjuk, jó-e.

Nincsen fizikai billentyűzet a tableten. Valószínűleg egymagos a processzor, bár ezt nem tudta biztosra mondani a tesztelő. Belső memóriája 6GB, ami nagyon kevésnek tűnik, de az egész kütyüt cloud device-nak gondolják. Vannak azonban arra utaló jelek, hogy SD-kártyával bővíthető lesz.

Az aksija állítólag tíz óráig bírja, ez ugye nem lehetett tesztelni az egy órás próba alatt. És nincs benne kamera, tehát fényképezni, videótelefonálni, streamelni például nem lehet vele.

Ami egyértelműen a készülék ellen szól, hogy csak wifis verziót terveznek, nem lesz benne 3G. Bár az Amazon tárgyal szolgáltatókkal, induláskor biztosan csak a wifis tablet lesz kapható. Nagy kár, összességében csalódás.


2 komment

Címkék: amazon tablet


süti beállítások módosítása