Bigyóblog

2011.06.28. 13:27

Napi félmillió Androidos aktiválás

Bigyó Felügyelő

A Google Android vezetőjének a twitje szerint napi félmillió androidos készüléket aktiválnak és ez a szám heti 4,4 százalékkal nő. A brutális növekedés valószínűleg a nemrég piacra dobott honeycombos Motorola, Samsung, illetve gingerbreades HTC tabletnek is köszönhető. Jelenleg 310 féle androidos készülék van forgalomban a világ 112 országában.

Via The Next Web


8 komment

Címkék: google mobil android tablet


2011.06.28. 13:21

Csúcstelefon lesz a Nexus Prime

Bigyó Felügyelő

Merthogy így fogják hívni a következő Google Phone-t, legalábbis a BGR hírei szerint. A mobilról már mi is írtunk pletykákat, a legújabbak szerint 1,5 GHz-es kétmagos lesz a procija, 1GB RAM lesz benne. De a kijelzőjének a felbontása tűnik a legizgalmasabbnak, 720p-s lesz.


komment

Címkék: android nexus prime


2011.06.28. 10:55

Minden tizedik amerikainak van ekönyv-olvasója

Bigyó Felügyelő

Brutális növekedést mutatott az ekönyv-olvasók piaca Amerikában, a legfrissebb adatok szerint az amerikai felnőttek 12 százalékának van olvasója. Ez pont kétszerese a fél évvel ezelőtti, novemberi adatnak. Valószínűleg a Kindle van túlsúlyban, az Amazon slágerterméke már hónapok óta vezeti az eladási listát.


2 komment

Címkék: amazon ebook amazon kindle


2011.06.27. 13:42

Európába tart a HTC Evo 3D

Bigyó Felügyelő

Örömhír az Android-rajongóknak, Európában is kapható lesz az egyik legerősebbnek tartott androidos telefon, a HTV Evo 3D. A bejelentést szerint júliustól lehet majd megvásárolni.

A HTC Evo 3D-n 2.3-as Android, a Gingerbread fut. 1,2 GHz-es kétmagos Snapdragon processzor és 1 GB RAM van benne, elülső kamerája 1,3 megapixeles, hátsó kamerája 5 megapixeles - 3D képeket és videókat is tud készíteni. A mobil kijelzője 4,3 inches 3D-s.

Via Mashable


2 komment

Címkék: mobil htc android


2011.06.27. 10:42

Mekkora az ideális tablet?

Bigyó Felügyelő

Mekkora legyen a tablet kijelzője? Most, hogy elárasztottak minket a tabletek és az okostelefonok, helyénvaló a kérdés. A legtöbb tablet ugye 10,1 inches, a gyártók úgy gondolják, ez az a méret, mely már megfelelően nagy ahhoz, hogy kényelmesen böngésszünk, de nem túl vagy, így hordozható is a gép.

Vannak persze ettől eltérő méretek is, a másik legelterjedtebb szabvány, a 7 inches kijelző. Ebből is egyre többet készítenek. Ezek még mindig nagyobbak a telefonoknál, nagyobb oldalzsebes nadrágba még zsebre is vághatók. Nem annyira kényelmes böngészni, videót nézni rajta, mint a 10,1 inchesen, cserébe sokkal kisebb helyen is elfér, és hordozhatóbb, mint a nagy testvér.

Létezik egy harmadik kategória is, de ez a jövőben már valószínűleg összemosódik az egyre nagyobb kijelzős okostelefonokkal. Az öt inches tabletek már alig valamivel nagyobbak a 4-4,3 inches mobiloknál.

Nagyon ritkán, de látni a 10 inchnél nagyobb tabletet is, erre példa a 11,6 inches WePad. Ezt már túl nagynak gondolom, a hordozhatóság rovására megy a méret. Illetve van egy ötödik méret is, a 8,9 inchesek világa - ilyen tablet még nagyon kevés készült, de ez még egy olyan méret, mely kényelmes lehet mind használat, mind hordozhatóság szempontjából.

A másik fontos kérdés a felbontás, itt a legtöbb tablet leragadt az 1024x768 pixeles felbontásba, ami lássuk be, igen kevés.(és most nem a legkisebbekről beszélek). De valószínűleg a jövőben már ezen is javítanak a gyártók.

Szerintetek mekkora az ideális tablet?


8 komment

Címkék: tablet


süti beállítások módosítása