Bigyóblog

2008.01.02. 12:54

Energiazabáló tükrös ruha, iPodoknak

hírbehozó

Az ipodosoknak akkor jut először eszükbe, hogy nem ártana venni egy tokot a kütyüjüknek, amikor életükben először abból a zsebükből veszik elő az iPodot, amiben a lakáskulcsukat is tartják. Bár az iPod kijelzős oldala elvileg karcmentes anyagból készül, azért a stressz teszt általában rendre bebizonyítja, hogy az Apple nem annyira jó még ebben a műfajban.

Szóval nem árt valami tokot venni hozzá, mely a karcolódástól, ütésektől óvja a készüléket.

Bár eddig kétszer ejtettem le az iPod Classic-omat betonra, nagyobb baja nem történt. Azért jobb az elővigyázatosság. A tokokat nézegetve választásom a Griffin Reflect-termékére esett. Elsősorban azért, mert ez egy esztétikus (értsd: finom, egyszerű, elegáns) kiegészítő, nagyon jól néz ki a tükröződős előlap, másrészt pedig azt állítják, hogy karcmentes anyagból készült a borítás, úgyhogy érdemes lesz kipróbálni.

A Pixmaniánál rendeltem meg, még jóval karácsony előtt. Ám a csomag csak most érkezett meg (még jó, hogy magamnak vettem, és nem a fa alá szántam). A pakkban két hátlap és egy előlap található. A tok felhelyezése egyszerű, pattintós módszerrel történik.

Első benyomásom, hogy valóban esztétikus ez a tükröződő tok, bár egy kicsit vastagabb, mint a promóképeken látszik. A Griffin jótékonyan elhallgatja, hogy mekkora a súlya a kiegészítőnek. Jelentős. De ez legyen a legkisebb baj. Tényleg szép a polikarbonát borítás. Ha nincs bekapcsolva a kijelző, akkor egy egybefüggő tükörfelület az előlap. Ha bekapcsolom az iPodot, akkor pedig előtűnik az üvegfelületen a kijelző. Mondom, ez egy szép termék.

Ami a Reflect tok legnagyobb hátránya, hogy a tükröződő felület miatt sokkal nagyobbra kell állítani az iPod kijelzőjének fényerejét, hogy a megszokott minőségben élvezhessük a kezelőfelületet. Videót például csak maximális fényerőn lehet a tokon keresztül nézni. Ez pedig azt is jelenti, hogy ha ebben a tokban tartom az iPodomat, gyakrabban kell feltöltenem.



Mindebből pedig az következik, hogy a Reflect tokot csak akkor fogom használni, ha valóban fontos, hogy a karcmentes védőtok rajta legyen. Bátran betehetem a zsebembe a lakáskulcs mellé. A tükröződő felület meglepően jól bírja a stressz tesztet. Jobban mint az iPod saját burkolata. (Karcolgatom a kétforintossal, de csak nem adja meg magát a tükörmatéria.)

A fényerőzabálás mellett a Reflect második talán legaggasztóbb hibája, hogy a tokon csak nagyon apró fejű minijack fér be. Így az iPod saját fülhallgatója persze kényelmesen belemegy. De mondjuk az erősítőhöz használt minijack kábelem lötyög benne. Grrrrr.

A tok le- és felpattintása kissé nehézkes. Egy érmével kell feszegetni az előlapot. Kicsit félelemetes, ahogy elválik a kemény karcmentes előlap és a fekete puha műanyag hátlap egymástól. Nem véletlen tehát, hogy a Griffin egy póthátlapot is ad a csomaghoz.

Összességében azoknak fog tetszeni ez a tok, akik egyszerű, elegáns ruhába szeretnék öltöztetni (amúgy sem éppen csúnya minimalartos) iPodjukat. Azok viszont, akik nem szeretnének egy érezhetően nehezebb iPodot magukkal cipelni, vagy eddig is keveselték az iPodjuk rendelkezésreállási idejét, azok hagyják a Reclectet, s inkább figyeljenek oda, hogy ne karcolódjon mezítelen iPodjuk, és fésülködéshez használják továbbra is az iPod hátoldalát. Az is majdnem annyira tükröződik, mint a Reclect előlapja.

8 komment

Címkék: ipod tok ipod classic


süti beállítások módosítása