Bigyóblog

2008.07.22. 13:23

Támad a madárember

Bigyó Felügyelő

Tengura még akkor figyeltünk fel, amikor tavaly augusztusban bemutatták. Most pedig kölcsönkaptuk, hogy megnézzük, mit tud.

 

Tengut a japán mitolgiából ismerhetik az anime világában jártasak, de a japán mitológiában már a hatodik-hetedik században megjelent. Tengu tulajdonképpen madárember, általában hosszú orra van, piros a bőre és általában van szárnya is. Fegyverük általában madártollból készül és tornádót képesek vele életre kelteni. Egy másik faja fekete és hollószerű.

Ő az:

Akárhogy is, a modernkori változat teljesen békés és társaságot ad a gép előtt ülve. Aktiválásához csak meg kell fújni, majd betenni valamilyen zenét. Tengu ugyanis a zenére reagál. Összesen 14 féle arcot képest vágni attól függően, milyen zenét hallgatunk. Lágyabb melódiáknál a beállított arc mozog ütemre. Vadabb ritmusoknál (mi például az AC/DC egyik pörgősebb számát hallgattuk Tenguval) már folyamatosan változik az arckifejezése, néha egészen nagy szájjal "énekel" velünk. Az erősebb ütemeknél olyan az érzésünk, mintha egyenesen fintorogna. Egyszóval reagál minden hangra, remek társ lehet, ha éjszakába nyúlóan kell robotolni a "gyárban".

Nézzük, mit tud Tengu:

Tengut a Bigyóshoptól kaptuk kölcsön.


4 komment

Címkék: játék usbigyók tengu


süti beállítások módosítása