Bigyóblog

2009.12.01. 08:31

Teszt: Mozi a táskában

Bigyó Felügyelő

Milyen legyen egy hordozható projektor, azon túl persze, hogy élvezhetően jó legyen a képe, amit a falra vetít? Az egyik legfontosabb szempont, hogy legyen nagyon kics és könnyű, valamint egyszerű legyen összeszerelni, hiszen ki akar órákat bíbelődni minden egyes alkalommal. Az LG HS201G névre keresztelt projektor ennek eleget tesz. De kezdjük az elején.

 

A projektor elfér egy kis táskában, kábelestül. Fehér házas, LED világítású, nagyon könnyű, alig 800 gramm a súlya. A leírás szerint " 1,2 méterről vetít nagy, 40 inches képátlót, és élénk, pengeéles képeket ad, ami a magas, 2000:1 kontrasztaránynak és a DLP lapkának köszönhető." Kipróbáltuk, és tényleg éles és szép a kép. De nagyobb képes is szerettünk volna, ha már mozizunk a szobában és messzebbről vetítettünk. Így is élvezhető volt.

"A gyártó a harmonikusabb, átmenet nélküli képmegjelenítés érdekében HDMI 1.3 felkonvertálással látta el a projektort" - olvasható az ismertetőben. Vagyis HD-filmeket is lejátszik. A készülék 4:3-as és 16:9-es képarányt is kínál, nézhetünk régi sorozatokat és a legújabb filmeket is a képarány megváltoztatása és fekete csíkok nélkül. A laptoppal HDMI-kábellel kapcsoltam össze, így a gépen lévő valamennyi filmet és sorozatot le tudtam játszani. A nagy hangfalakkal összekötve az elsötétített szobában pedig tényleg moziban éreztem magam. A projektor DivX, JPEG és MP3 tartalmakat is kezel, amelyek USB porton keresztül külső merevlemezről is megjeleníthetők. A projektor a LED-technológiának köszönhetően 30 ezer órás élettartamú, azaz napi nyolc óra folyamatos használattal is 10 évig működik.

Már itthon is kapható, nagyjából 140 ezer forintért.


22 komment

Címkék: teszt lg projektor kipróbáltuk


süti beállítások módosítása