Bigyóblog

2010.01.28. 09:35

A nagyra nőtt iPod

Bigyó Felügyelő

Ezt is megértük, Steve Job bemutatta, amire évek (mit évek, évtizedek) óta vártak a rajongók, az iPadet. Leginkább egy nagyra nőtt iPodra hasonlít, 9,7 inches érintőképernyőjével.

 

Maga a tablet vékony, alig másfél centi vastag és nagyon könnyű, kicsivel több, mint fél kiló. Ami van benne: 16, 32 vagy 64 GB flash drive, 1GHz Apple A4-es processzor, bluetooth, van csak wifis, és van wifi + 3G-s változata is. Felbontása 1024x768, akkumulátora állítólag 10 órát fogja bírni.

A legolcsóbb változat Amerikában 500 dollár lesz, a legdrágább 829 dollár (itthon persze sokkal drágább lesz, mint azt megszoktuk). Lehet vele böngészni, filmet nézni, Google Mapset nézegetni, fut rajta az összes iPhone-os alkalmazás, egyszóval tényleg egy nagyra nőtt iPod-ról van szó.

És most nézzük, mit hagytak ki a gépből. Nincs multitasking, vagyis nem lehet egyszerre több dolgot csinálni. El kell dönteni, vagy twittelsz, vagy maileket nézel. A kettő együtt nem megy. NEm kezeli a flashet, ami azért elég ciki. Zárt, nagyon zárt rendszer, csak az Apple Store-ból letöltött alkalmazásokat lehet rátenni. A 3G-s változatba microSIM-et kell tenni, nehogymár kompaitibilis legyen a világ összes mobiljával. És nincs benne kamera, úgyhogy a videótelefonálásnak is lőttek.

Egyszóval, mindenképpen egy kiegészítőről van szó, semmiképpen sem helyettesítheti a laptopokat, de szerintem még a netbookokat sem.

Update: Az első kiegészítők

 


46 komment

Címkék: apple tablet ipad


süti beállítások módosítása